Hva, når og hvor er Global Game Jam?

26. - 28. Januar 2018

Global Game Jam (GGJ) er en årlig begivenhet arrangert i slutten av januar, der mennesker med alle mulige bakgrunner og erfaringer samler seg og jobber sammen for å lage et spill i løpet av en helg. Man får tildelt et tema for årets jam som brukes verden over, og målet er å møte nye mennesker, lære nye ting, og kanskje også styre spillindustrien i byen eller landet du er. Totalt arrangeres Global Game Jam på over 500 steder verden over, og det er globalt er ca. 15000 mennesker som deltar.

Er dette en konkurranse?

Absolutt ikke! Formålet med GGJ er samarbeid, kreativitet, og å utfordre seg selv.

Koster det noe?

Ja, 60,- med medlemskap og 100,- uten medlemskap. Ved deltakelse blir du automatisk med i Bergen Game Jam (forening).

Kjøper du billett blir du automatisk medlem av Bergen Game Jam, og et høyt medlemstall hjelper oss å skape et enda bedre game jam i årene fremover. Vi kan søke om mer midler, noe som betyr større lokaler, fetere t-skjorter (som du får), og andre nye, kule ting i fremtiden. Dersom du ikke ønsker å være medlem må du reservere deg mot dette skriftlig ved å sende en melding til oss på Facebook: Bergen Game Jam

Hvem er det som kan delta?

Alle! Det er også mulig å lage andre typer spill enn digitale, som kortspill, brettspill, etc. 3-4 stk. går for å være ideelt for en jam-gruppe, men det er ingenting som hindrer en å være flere, eller jobbe alene hvis man vil det. Du kan også komme på jammen alene og bli satt sammen med andre i team. Bergen Game Jam er arrangert for å være et sosialt arrangement, og vi har god erfaring med å sette sammen grupper med både venner og fremmede. Dette, samt den spesielle stemningen som følger med Global Game Jam, skaper en inkluderende kultur hvor alle er velkommen – erfaren eller ikke.

Trenger man noen spesiell kompetanse for å delta?

Ja og nei. Det er mange felt man kan bidra på: gode idéer, historiefortelling/-oppbygging, lydeffekter, musikk, programmering, grafikk, design, kaffekoking, osv. Tommelfingerregelen er at hvis du vil være med, så blir du med. I verste fall lærer du masse og har det hyggelig.

Vil det være noen kursing eller lignende i løpet av jammen?

Det vil bli holdt foredrag innen forskjellige disipliner før jammen starter, som forhåpentligvis vil inspirere deg, lære deg noe nytt, og motivere deg til å lage noe kult.

Hva trenger jeg å ha med meg?

De som skal utvikle digitale spill må ta med seg egen PC, og eventuelt annet utstyr, som mikrofon, tegnebrett/tegnesaker, headset, keyboard, etc. Det er mye bra software som man kan laste ned helt gratis, som Spriter, prøveversjoner av Adobe Photoshop/Illustrator, og Gimp. Bergen Game Jam stiller med en scanner/printer.

Det er muligheter for å sove på skolen. Hvis man vil det er det anbefalt at man tar med seg sovepose og liggeunderlag. Det er også dusjmuligheter, for de som vil det.

Det vil være kablet nett tilgjengelig for deltagerne. Ha med nettverkskort/overgang.

Dette er noe for meg! Hva gjør jeg nå?

Da registrerer du deg her. Hvis du har konto fra tidligere er det bare å logge inn og melde deg på Bergen Game Jam. Vi gleder oss til å se deg!

Hvor får jeg kjøpt billetter?

På ticketco: Bergen Game Jam

Obs! Kjøper du billett etter 12. januar er det ikke garantert at du får med T-skjorten på kjøpet.